Merk onafhankelijke Paneelbouw

Voor de ontwikkeling, prototyping, enkele stuks en seriematig assembleren kunt u bij ElectroMind terecht.

Van Klemmenkast, Operator Panel tot MCC, kunnen wij het assemblage proces voor u verzorgen.

Neem contact op >>

Currend Software text and image block
Currend Software image and text block

Besturingskasten op maat

ElectroMind ontwerpt en produceert besturingskasten en panelen volgens de laatste normeringen.
Dis een complexe uitdaging. ElectroMind is merk onafhankelijk en kan altijd de beste en voordeligste oplossing aanbieden.

Onze standaard panelen en maatwerkoplossingen zijn conform de laatste NEN normering en EMC richtlijnen en worden, voordat deze worden geleverd uitvoerig getest door middel van metingen en voorzien van een testrapport en een FAT test . Uiteraard kan een keuringscertificaat op aanvraag worden bijgeleverd.

Onze Schakelkasten

Meer dan 2.000 succesvolle projecten

Currend Software CMS - Gallery sample
Currend Software CMS - Gallery sample
Currend Software CMS - Gallery sample
Currend Software CMS - Gallery sample
Currend Software CMS - Gallery sample
Currend Software CMS - Gallery sample

Onze Werkwijze

Een beproefd concept als garantie voor en goede uitvoering

  

1. Uw Wens

De bouw van een schakelkast begint met het ontwerp en het in kaart brengen van uw wensen.
Wij kunnen schakelkasten bouwen aan de hand van een door u aangeleverd ontwerp. 

Heeft u nog geen ontwerp? Onze partner Currend kan dat voor u verzorgen.

Een passende oplossing

Een schakelkast is een complex product dat veelal geassembleerd word uit meer dan 100 onderdelen. Wij ondersteunen u graag in het voortraject, zodat alle puzzelstukjes feilloos in elkaar passen. 

De juiste balans

Bent u gebaat bij maatwerk, of profiteert u juist van standaard materialen of seriematige paneelbouw? ElectroMind denkt met u mee en is daarbij niet afhankelijk van één of meerdere fabrikanten. Wij maken de voor u technisch en economisch meest verantwoorde materiaalkeuze uit het totale marktaanbod.

Heldere Afspraken

De professionals van ElectroMind maken heldere afspraken met u over de wijze waarop zij de bouw en installatie van schakelkasten en bedieningspanelen projectmatig en integraal voor u aanpakken. Desgewenst kijken wij met u mee in uw productieproces en adviseren u over de verbeterpunten. 

Uw Schakelkast door ElectroMind laten bouwen?

Stuur uw ontwerp en ontvang een offerte.

  

2. Offerte

U ontvangt van ons binnen de afgesproken tijd een offerte voor het realiseren van uw ontwerp.

Snel een passende offerte

De offerte kan gebaseerd zijn op de door u opgegeven componenten of indien gewenst uit gelijkwaardige componenten die concurrerend geprijst zijn.

Snelheid

De huidige trend is dat de levertijden steeds korter worden. Wij werken momenteel aan een nieuwe klantenportal. Zodat u de voor u opgestelde offerte snel en eenvoudig in opdracht kunt geven en wij voor een snelle en adequate levering zorg dragen.

Enkele werkplekken

  

3. Uitvoering

Na uw opdracht bevestiging worden de werkzaamheden ingepland en start de uitvoering.
Uw vast aanspreekpunt houd u op de hoogte van de planning en de voortgang. 

Ergonomische werkwijze

Tijdens de productie worden de ergonomische aspecten voor de medewerkers niet uit het oog verloren. Zo beschikken wij  over hefwerktuigen en heftafels om onder verantwoorde omstandigheden grote en zware eindproducten te produceren.

Vollast test

Een zeer belangrijk element bij de kwaliteit die wij leveren is dat onze schakelkasten en panelen in een gesimuleerde klantomgeving getest kunnen worden. Wij beschikken over een uitgebreide test installatie om met name MCC panelen op vollast te testen.

Veiligheid

Wij zorgen ervoor dat alle medewerkers hun werkzaamheden veilig en gezond kunnen uitvoeren en dat we voldoen aan de wet- en regelgeving. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van iedereen om persoonlijk letsel en materiële schade te voorkomen. Wij verwachten van alle medewerkers een actieve houding om veiligheid en arbeidsomstandigheden op de werklocatie te waarborgen.

FAT Test

De FAT (Factory Acceptance Test) is een belangrijk onderdeel van ons kwaliteitscontrole proces. Hiermee kan een garantie afgegeven worden voor een goed functionerend product op het moment dat uw product onze productie faciliteit verlaat.

 4. Oplevering


 

Tijdige levering

Uw Schakelkast wordt op tijd op de door u gewenste locatie geleverd.

Kwaliteit

Uiteraard verlaat geen enkel paneel de werkplaats voordat er een eindcontrole heeft plaats gevonden. De eindcontrole op in eigen beheer samengestelde besturingspanelen en geprefabriceerde schakel- en verdeelinrichten voldoet aan de voorwaarden gesteld in ISO 9001. Standaard procedures en periodiek gekalibreerde meetapparatuur waarborgen de uitkomsten van hoogspanningsmeting, isolatieweerstandsmeting en koppel/aandraaimomenten van de diverse verbindingen. De panelen kunnen bovendien worden geleverd met CE-markering.

Beschermd transport

Alle besturingskasten zijn tijdens transport voorzien van een passende bescherming. Voor aflevering van onze goederen werken wij samen met gerenommeerde transporteurs. Zo bent u verzekerd van een wereldwijde correcte aflevering van de goederen.

Afname Procedure

Een door beide partijen ondertekend afname protocol bevestigd dat het eindproduct voldoet aan de gestelde specificaties. Bij ieder besturingspaneel. Bij ieder paneel wordt een overzichtelijk en gedetailleerde tekeningen pakket geleverd.

  

5. Nazorg

In het nazorggesprek krijgt u informatie en advies over de installatie.
Daarnaast staat service en onderhoud voor u paraat.


 

Service & Onderhoud

We leveren niet alleen producten en oplossingen; we houden bestaande en nieuw geleverde systemen en installaties in topconditie. Ongeplande stilstand dient tot een minimum beperkt te blijven. Wij bieden service op maat. Naast preventieve onderhoudswerkzaamheden verzorgen wij ook correctief onderhoud, houden we reserve of vervangende onderdelen op voorraad, bieden we service en verlengen eventuele garantietermijnen.

Uw mening telt

Bij ElectroMind stellen we uw mening erg op prijs. Na afloop van het project zullen we met u een enquete houden, welke als input dient voor onze continu verbeter processen.

Tevredenheids garantie

Wij behoren tot de selecte groep paneelbouwers die ISO-9001 gecertificeerd zijn. Daarnaast geld voor elk paneel een tevredenheidsgarantie. Elke dag een beetje beter worden is ons streven. 

Uw Schakelkast door ElectroMind laten assembleren?

Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.